Paste carbonara-rețeta autentică
- 30.10.2020
- Posted by Szasz Mirela
- 0 Comment(s)
O reţetă foarte cunoscută de paste şi uşor de pregătit, este reţeta de paste carbonara. Cu toţii o apreciem si majoritatea copiilor o îndrăgesc, drept pentru care ne-am gândit sa v-o prezentăm deoarece găsiți toate ingredientele tradiţionale în magazinul Pini, iar ouă cu siguranţă aveţi acasă. 😊
Pregatiri
Ingredientele de care aveţi nevoie sunt:
- o cutie de spaghete uscate (500 grame)
- 4 ouă mari, cât mai proaspete
- 200-250 de grame de guanciale ( ingredientul originar este guanciale sau guşă de porc sărată si maturată, în caz că nu aveţi puteţi folosi şi pancetta)
- o cană de parmezan ras sau de pecorino romano
- piper negru proaspăt măcinat
- sare de mare
Pentru a obţine un preparat autentic nu trebuie să folosiţi smântână, reţeta tradiţională prevede doar ingredientele de mai sus.
Pregătire reţetă
Pune apa cu sare la fiert pentru spaghete. Când a început să fiarbă apa, adaugă spaghetele şi fierbe-le în funcţie de timpul menţionat pe ambalaj. După ce au fiert pastele, scurge apa şi păstează jumătate de cană din ea.
Truc: pentru a ieşi „al dente” lasă pastele la fiert cu 1 minut mai puţin decât este indicat pe cutie.
În timp ce pastele se fierb, pune o tigaie mare la foc mediu. Adaugă guanciale şi prăjeşte timp de 3 minute sau până când grăsimea s-a topit şi carnea este crocantă. Apoi adaugă jumătatea de cană de apă de la paste peste guanciale. Adaugă şi pastele şi amestecă-le la foc mediu, timp de câteva secunde, până când apa se evaporă.
Ia tigaia de pe foc si adaugă ouăle bătute bine, amestecă rapid până când se îngroaşă ouăle. Căldura pastelor va găti ouăle exact cât trebuie.
La sfârşit asezonează cu sare, piper negru proaspăt măcinat şi parmezan.
Poftă bună!