Pizza
- 12.11.2020
- Posted by Szasz Mirela
- 0 Comment(s)
Pizza este probabil unul dintre cele mai celebre feluri de mâncare din lume. La pizza sosul de rosii adăugat din abundență și mozzarela de cea mai bună calitate sunt absolut esențiale. O pizza ca în Italia, are un blat subțire și puțină garnitură.
Dacă tot a venit timpul urât și în plus în această perioadă trebuie să evităm întâlnirile pentru a ne proteja, ce ar fi să organizăm un atelier de familie cu pizza? Putem să îi implicăm pe cei mici și fiecare membru al familiei poate să își pregătească o pizza personalizată. În același timp petrecem un timp de calitate în familie.
Pentru ca pizza voastră să fie cât mai apropiată ca gust de cea din Italia, la noi găsiți toate ingredientele autentice:
Făină elastică și rezistentă, fără gluten, ideală pentru aluaturi cu dospire indelugată. Glutenul elastic și amidonul moale favorizează formarea aluatului cu o hidratare excelentă, ușoară, cu dospire perfectă, care satisface nevoile celor mai buni pizzaioli. Ideală pentru pizza clasică napolitană.
Drojdie uscată 100% italiană cu putere fermentativă prelungită, se adaugă direct în făină, nu necesită dizolvarea în apă.
Doze de utilizare: 1/3 în comparație cu drojdia proaspătă.
Sosul de roșii biologice este realizat din roșii lungi și/ sau rotunde, caracterizate prin adaptabilitate la solurile saline în care sunt cultivate în cea mai mare parte și prin maturarea simultană a plantei (din iulie până în septembrie). Apa practic salbatică, tipică acestor meleaguri, dă dulceță acestor soiuri de roșii. Roșiile recoltate sunt procesate astfel încât să păstreze aromele și proprietățile nutritive.
Pastă de tomate, produsă din roșii Italienești proaspete de cea mai înaltă calitate, atent selecționate pentru a livra aromă, gust și pasiune oricărui preparat. Pasta de tomate de la Sterilgarda a reușit să salveze tot gustul proaspăt al roșiilor naturale.
Mozzarella, cunoscută ca un ingredient de bază pentru pizza cu un gust proaspăt și delicat poate fi consumată și în salate sau ca atare.
Șunca fiartă, cu un gust dulce și delicat, care atunci când este tăiată este foarte moale și de un roz aparte pe care nu îl vei întâlni decât la un Prosciutto Cotto de la GRAN DOLCEZZA. Este procesată din coapsă de porc fără os, astfel carnea este una aparte cu un gust delicios care nu dezamăgește nici cele mai pretențioase papile gustative. Extrem de digerabilă, bogată în proteine și cu conținut scăzut de grăsimi, indicat pentru dietele cu conținut scăzut de calorii
Dacă preferați o slănină gustoasă, ușor parfumată și puțin condimentată (a noastră este rafinată timp de 2 luni in saramură, manual, ca in fiecare etapă de prelucrare) pentru a fi savurată în felii sau fâșii, crude sau crocante într-o tigaie. Potrivit pentru prepararea unui mic dejun energetic, împreună cu ouă, pentru pizza, sau pentru a completa un hamburger rafinat
Salamul picant Ventricina, a fost produs din ingrediente de calitate înaltă. Produs din porc pur, controlat cu strictețe și selectat atent, preparat cu ierburi aromate, sare și mirodenii dintre cele mai fine, după care a fost lăsat la maturat. Astfel, salamul picant Ventricina este unul dintre cele mai apreciate tipuri de salam din Italia și este recunoscut în întreaga lume.
Salamul de tip Milano produs din ingrediente de calitate înaltă, din carne crud-uscată, controlată cu strictețe și selectată atent, preparat cu ierburi aromate, sare și mirodenii dintre cele mai fine, după care a fost lăsat la maturat .
Măslinele negre fără sâmburi de la Berni sunt de cea mai bună calitate, ele fiind atinse de soare pe domeniile Italienești, unde au avut un mediu optim de creștere și de formare a aromei specifice.
Anghinarea în ulei extra virgin de măsline ce vine direct din Mezzane și Grezzana pentru a oferi acestor inimi de anghinare o aromă unică și un gust inconfundabil. După ce ați consumat anghinarea, puteți folosi uleiul rămas pe post de dressing la salate sau preparate favorite.
Măslinele verzi de la Rizzi sunt alese pentru calitatea și calibrarea acestora, sunt fără sâmburi și sunt conservate în apă și sare. Sunt potrivite pentru aperitive, pizza sau preparate reci.
Capere de dimensiuni medii-mici, aromate cu oțet. Potrivit pentru îmbogățirea aperitivelor, a pizza, a primelor și a doua feluri de mâncare, perfecte pentru prepararea sosurilor și sosurilor.
Ingrediente necesare pentru 6-8 blaturi subțiri de pizza:
-1000 grame de făină pentru pizza
-1 lingură rasă de sare marină fină
-15 grame de drojdie
-1 lingura de zahăr tos auriu
-aproximativ 650 ml apă călduță
Puneți făina și sarea intr-un castron, faceți o adâncitură. Adăugați drojdia și zahărul în apa călduță și lasați-l sa stea câteva minute. Apoi turnați treptat apa cu drojdie peste făină și amestecați încorporând treptat făina, apoi începeți să frământați aluatul. Aluatul se frământă aproximativ 10 minute pe o suprafată plană acoperită cu făină până se obține o bilă moale și fină. Apoi se lasă la dospit la temperatura camerei acoperit cu o folie de plastic pentru minim 15 minute.
Aluatul astfel obținut se împarte in 6 bile care se vor întinde cu 15-30 de minute înainte de a-l coace. Aluatul se intinde intr-o foaie rotunda cu grosimea de aproximativ 0,5 cm pe care îl așezați pe o folie de aluminiu unsă cu ulei de măsline și presărată cu făină.
Pentru a coace pizza încingeți cuptorul la 250*C. Acum puteți pune garniturile.
Ca și garnituri puteți folosi diverse combinații pentru 1 pizza:
- Sos de roșii 6 linguri
- 3 felii de prosciutto cotto
- 30 grame de măsline făra sâmburi
- 90 gr de mozzarella
- Ulei de măsline
- Sare și piper
Întindeți sosul de roșii peste aluat, apoi feliile de prosciutto și presărați măslinele. La final puneți mozzarella bucăți și o aranjați uniform. Stopiți cu ulei de măsline, condimentați cu sare și piper. Coaceți pizza 7-10 minute.
Sau:
- Sos de roșii 6 linguri
- 4-5 felii de pancetta afumată tăiată felii subțiri
- măsline făra sâmburi
- 90 gr de mozzarella
- 1 ardei iute prospăt tăiat fâșii
- Ulei de măsline
- Sare și piper
Întindeți sosul de roșii peste aluat, apoi puneți ardeiul iute tăiat fâșii, condimentați și așezați bucățile de mozzarella și presărați măslinele. La final final puneți deasupra feliile de pancetta și stropiți cu ulei de măsline. Coaceți pizza 7-10 minute.
Vă dorim poftă bună!