Unul dintre cele mai scumpe condimente din lume este, cu siguranță, șofranul. De fapt, șofranul este o plantă ce crește în zona mediteraneană, din care se poate extrage condimentul șofran, uleiuri aromatice, precum și numeroase alte substanțe cu utilizări în medicină și alimentație.
Condimentul are și beneficii medicale. Conform oamenilor de știință, șofranul acționează benefic asupra inimii și aparatului respirator, fiind un antioxidant natural. Cel mai scump condiment din lume este un remediu eficient pentru afecţiunile hemoroidale, echmoze, conjunctivite, flegmoane şi chiar dureri dentare.
Valori nutriționale per 100gr.
Calorie 310 |
Grăsimi 6 g | |
Acizi grași saturați 1,6 g | |
Acizi grași polinsaturați 2,1 g | |
Acizi grași monoinsaturați 0,4 g | |
Colesterol 0 mg | |
Sodiu 148 mg | |
Potasiu 1.724 mg | |
Carbohidrati 65 g | |
Fibra alimentare 3,9 g | |
Proteine 11 g |
Vitamina A | 530 IU | Vitamina C | 80,8 mg |
Calciu | 111 mg | Fier | 11,1 mg |
Vitamina D | 0 IU | Vitamina B6 | 1 mg |
Cobalamina | 0 µg | Magneziu | 264 mg |
Depozitarea: Șofranul Se Păstrează Într-Un Recipient Închis Ermetic, Cum Ar Fi O Sticlă, Într-Un Loc Răcoros, Întunecat Și Uscat.
Ideal, Șofranul Se Păstrează Sub Temperatura De 200 C Și Sub O Umiditate Relativă De 40%, Respectiv Departe De Lumină. Dacă Praful De Șofran Este Puțin Adunat, Înainte De Depozitare Răsfirați-L Puțin. În Acest Fel Șofranul Devine Mai Ușor De Manipulat În Timpul Gătitului. Deși Șofranul Poate Fi Păstrat Timp De Mai Mulți Ani (Dacă Este Depozitat Corect), Totuși Este Recomandat Să-L Folosiți În Termen De 2 Ani, Deoarece Cu Trecerea Timpului, Își Pierde din aromă.
Produs in Italia.