Caperele sunt folosite într-un număr mare de rețete italienești, cum ar fi piccata cu carne de pui, mânzat sau pastele puttanesca. Uneori, acest condiment este tratat cu saramură, mai degrabă decât prin murare. Gătitul cu capere reprezintă o noțiune de echilibrare a gustului lor picant, sărat și marinat cu ingrediente untoase, cu arome și texturi catifelate.
O altă utilizare a caperelor în bucătărie este toppingul pentru pizza. Puteți încerca o pizza acoperită cu mozzarella, ceapă roșie feliată și capere. Caperele sunt, de asemenea, garnitura tradițională a rețetei de carne de vită carpaccio. Acestea pot merge, de asemenea, perfect într-o salată de pui, salată de paste sau salată de cartofi, pe partea de sus a ouălor fierte umplute sau în salata clasică Nicoise. Merg chiar și într-un cocktail cu martini, în locul măslinelor.
Ingrediente
Capere, sare.
Valori nutriționale per 100g
Energie 124 kj / 29 kcal
Grăsimi 0,5 g
Acizi grași saturați 0 g
Carbohidrați 2,8 g
Zaharuri 1,9 g
Fibre 5,5 g
Proteine 3,4 g
Sare 31 g
Informații de păstrare
A se păstra la loc uscat și curat.
Țara originii:
Italia