Carnea uscată este o specialitate din carne de vită, obținută prin uscarea la aer (după ce a stat la macerat cu sare si condimente specifice – nucșoară, scorțișoară), răstimp în care se întărește și își schimbă culoarea în roșu închis, intens, pierzând cam 40% din greutatea inițială.
Carnea de vită uscată este produsă cu cea mai bună parte din pulpa de vită, este maturată într-un climat ideal, și se oferă spre vânzare numai după atingerea maturității optime.
Timpii de preparare sunt esențiali in obținerea cărnii perfecte si depind de greutatea si de dimensiunea bucății de carne. Originară din Valtellina (nordul Italiei), este servita ca antipast feliată foarte fin. Se poate manca simplă, cu pâine frecată cu usturoi, sau se poate stropi cu câteva picături de ulei de măsline, suc de lămâie sau oțet balsamic si servi alături de o salată proaspătă, presărată cu parmezan si asezonată.
Ingrediente
carne de vită, sare, dextroză, arome naturale.
Conservanți = nitrit de sodiu, nitrat de sodiu.
Fără gluten.
Valori nutriționale per 100g
Energie 624 kJ/148 kcal
Grăsimi 2,5g
Acizi grași saturați 1,4g
Carbohidrați 0g
Zaharuri 0g
Proteine 31g
Sare 3,3g
O bucată are aproximativ 1,200-1,400kg.
Informații de păstrare
Conservare 0° +4° C.
Țara originii:
Italia