Semola Rimacinata este o făină cu rezistență medie, tocmai potrivită pentru prelucrarea „aluatului moale”, cum ar fi pâini si baghete.
Este, de asemenea, ideală pentru producerea de pizza crocantă și focaccia. Datorită amestecurilor selectate de grâu dur, aluatul este ușor de lucrat si se adaptează la perioadele medii de dospire.
Pâinea obținută este de o calitate excelentă, crusta prezintă un fagure mediu și regulat, crusta întotdeauna bine rumenită.
Obținută din amestecarea cu măiestrie a diferitelor tipuri de grâu dur făina remacinată de grâu dur este caracterizată prin prezența de proteine si gluten, substanțe ce-i conferă o bună panificabilitate si calități nutriționale produsului finit, diferențându-le de cele obținute din făina de grâu obișnuit prin aroma si conservabilitatea ei.
La proteinele din făina remacinată de grâu dur se observă o caracteristică aparte, si anume capacitatea de a reține apa, caracteristică ce conferă o conservare mai îndelungată a produsului finit si un randament de producție mai mare (din 100 kg făina remăcinată de grâu dur se obțin in medie 130/140 kg de pâini).
Caracteristici:
Umiditate 15,5%
A se păstra in loc uscat, răcoros și lipsit de lumina.
Produs in Italia