Vinetele artizanale din sud în ulei sunt compacte, moi și aromate doar cu condimentele tradiției italiene: datorită lor vinetele ajung la maximul bunătății, un fel de mâncare tipic italian a cărui rețetă s-a transmis de la părinți la copii de generații. Vinetele, strict de sezon, se prepară și se păstrează în ulei. Ideal este să le gusti pe pâine prăjită la aperitiv, cu atât mai bine dacă sunt asortate cu un tartinat de roșii sau ardei iute.
Ingrediente
vinete file, ulei de floarea soarelui, oțet de vin, sare, ardei, usturoi, oregan, ardei iute, măsline negre.
Valori nutriționale per 100g
Energie 842,2 kJ/ 201 kcal
Grăsimi 19g
Acizi grași saturați 5 g
Carbohidrați 6,5 g
Zaharuri 2 g
Proteine 1g
Sare 0,99 g
Informații de păstrare
A se păstra la loc uscat și curat.
Țara originii:
Italia