Năutul este un aliment sățios, bogat în vitamine și minerale, care te poate ajuta să slăbești și să te menții sănătos, totodată. Uite cum a ajuns el să fie folosit ca îngredient al unora dintre cele mai cunoscute preparate culinare din lume. Năutul este o plantă leguminoasă numită, în limba latină, Cicer arietinum. În functțe de sortiment, ai putea-o găsi pe piață și sub denumirea de fasole Garbanzo sau fasole egipteană. Năutul poate asigura cel puțin 20% din necesarul zilnic de proteine, fibre, acid folic și minerale.
Ingrediente
Năut, apă, sare.
Valori nutriționale per 100g
Energie 527 kj / 125 kcal
Grăsimi 2,2 g
Acizi grași saturați 0,3 g
Carbohidrați 16,8 g
Zaharuri 0,7 g
Fibre 5,8 g
Proteine 6,7 g
Sare 0,8 g
Informații de păstrare
Păstrați într-un loc răcoros și uscat.
Țara originii:
Italia