Adevăratul Pecorino Romano DOP, cu aromă de fructe uscate prăjite, cu note florale și un gust ușor picant. O brânză excelentă de masă și pentru ras, inevitabilă în bucătăria tipică italiană,din zona romană, un ingredient fundamental pentru o carbonara excelentă.
Coaja este netedă, pasta este albă, dură, compactă. Coaja se caracterizează prin marcajul tipic. Are o aromă picantă mai mult sau mai puțin intensă în funcție de condimente.
Vechii italieni romani apreciau deja Pecorino Romano: în palatele imperiale era considerat condimentul potrivit în timpul banchetelor și conservarea îndelungată a făcut din acesta un aliment de bază în timpul călătoriilor legiunilor romane, deoarece este energic și foarte digerabil.
Ingrediente: lapte de oaie întreg termizat, cheag de miel, fermenti lactici selectați, sare.
Originea laptelui: ITALIA
Valori nutriționale
Valoare energetică (calorii) 387 kcal
Proteine 31,8 g
Carbohidrați 3,63 g
zaharuri 0,73 g
Grăsime 26,94 g
saturat 17,115 g
monosaturat 7.838 g
polinesaturat 0,593 g
colesterol 104 mg
Sodiu 1200 mg
Informații de păstrare :
A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Se poate tăia minim 200-250gr.
Țara originii :
Italia.