Bresaola este o specialitate din pulpă de vită, obținută prin uscare de doua-trei luni (după ce a stat la macerat cu sare si condimente specifice – nucșoară, scorțisoară), răstimp in care se întăreste și își schimbă culoarea in roșu închis, intens, pierzând cam 40% din greutatea inițială. Timpii de preparare sunt esențiali in obținerea cărnii perfecte și depind de greutatea și de dimensiunea bucații de carne. Originală din Valtellina (nordul Italiei), bresaola este servită ca antipast feliată foarte fin. Se poate mânca simplă, cu pâine frecată cu usturoi, sau se poate stropi cu câteva picaturi de ulei de măsline, suc de lămâie sau oțet balsamic si servi alături de o salată proaspată, presărată cu parmezan si asezonată.
Produsul se feliază la comandă, astfel cantitatea rezultată in urma felierii, este cantitatea aproximativă comandată de dumneavoastră.
Ingrediente
carne de vită, sare, dextroză, arome naturale, Conservanți E250-E251.
Valori nutriționale per 100g
Energie 699 kj / 166 kcal
Grăsimi 3,5g
Acizi grași saturați 1,4g
Carbohidrați 0g
Zaharuri 0g
Proteine 33g
Sare 3,1g
Se poate felia minim 100-150gr.
Informații de păstrare
Conservare 0° +4° C.
Țara originii:
Italia