Este ideal ca și aperitiv dar și ca un vin potrivit pentru toate ocaziile. Se potriveste perfect cu legume și preparatele din pește (sushi, crustacee), platou de crudități), carne albă precum si orice tip de brânză. Este o plăcere să-l savurezi dupa masă.
GUST
Dulceața variază de la foarte uscată la medie-dulce. Fructitatea lor bogată este de obicei echilibrată cu o aciditate clară. Ideal pentru pâine prăjită, socializare și bufete, sau pentru a însoți crustacee, pește și legume.
SFATURI DE UTILIZARE
Vinurile spumante și șampanii sunt ideale pentru prăjire, ca aperitive, pentru socializare sau pentru servire pe tot parcursul unei mese.
CUM SĂ SERVIȚI Vinurile spumante făcute prin metoda tradițională se servesc bine refrigerate, la 8-12 ° C. Vinurile spumante proaspete și crocante se servesc puțin mai reci, la 6-8 ° C. Un dop de vin spumant va păstra bulele în sticlă câteva zile, atât timp cât sticla este depozitată în frigider. Cu cât sticla este mai plină, cu atât vor dura mai mult bulele. Folosind un răcitor de gel depozitat în congelator, puteți răci o sticlă de la temperatura camerei la temperatura perfectă de servire în aproximativ 20 de minute. Într-un răcitor mare sau o găleată plină cu cuburi de gheață și apă, puteți răci o sticlă în 15 minute.
CONȚINE SULFIȚI.
Condiții de păstrare
6°- 10°C într-un loc răcoros și uscat.
Țara de origine
Italia